Het kan natuurlijk altijd een keer gebeuren dat een opdrachtnemer vlak voor de klus niet meer kan komen of helemaal niet komt. In eerste instantie is de opdrachtnemer verplicht om een vervanger te regelen. Dit moeten zij altijd met jou overleggen, want jij mag zelf beslissen of je de vervanger accepteert of afwijst. 


Kan de opdrachtnemer geen geschikte vervanger regelen? Dan zijn er in dat geval twee mogelijkheden:  


NOKD ‘met geldige reden’ | NOKD staat voor 'niet op komen dagen'. Wanneer jij contact hebt gehad en je gaat akkoord met de afmelding van de opdrachtnemer, kan je aangeven dat hij of zij 'geoorloofd afwezig' was. Er volgen dan geen consequenties voor de opdrachtnemer.


NOKD ‘zonder geldige reden’ Het kan ook voorkomen dat de opdrachtnemer geen geldige reden heeft of helemaal niet komt opdagen. In dat geval kan je aangeven dat de opdrachtnemer 'ongeoorloofd afwezig' was. Dit heeft als gevolg dat het account van de opdrachtnemer automatisch wordt gedeactiveerd. De opdrachtnemers kunnen nog wel inloggen in de app, maar niet meer reageren op klussen. Echter zijn de opdrachtnemers nog steeds verplicht om naar de opkomende klussen te gaan waarvoor zij zijn geaccepteerd. De opdrachtnemer kan weer actief worden op het platform door een borg te betalen van €100. Deze borg kunnen zij vervolgens ook terugverdienen door tien klussen succesvol achter elkaar af te ronden.


Wil je de opdrachtnemer helemaal niet meer inzetten? Dan kan je hem of haar blokkeren hem of haar voor al jouw klussen. Vanaf dat moment kunnen zij niet meer reageren op jouw klussen.