Opdrachtnemers hebben de mogelijkheid om drie keer via YoungOnes te werken zonder dat zij geregistreerd staan als freelancer en daarmee een btw- of KvK-nummer hebben. De uren die zij hebben gewerkt, dienen door bedrijven geregistreerd te worden volgens de UBD-regeling (voorheen IB-47 regeling). UBD staat voor Uitbetaalde Bedragen aan Derden. De Belastingdienst vraagt bedrijven de informatie van deze opdrachtnemers aan te leveren via het portaal van de Belastingdienst. Het UBD-formulier dien je één keer per jaar in te dienen. 


Als een opdrachtnemer via de UBD-regeling heeft gewerkt, is dit op iedere factuur van YoungOnes te vinden. Op een factuur is namelijk een splitsing gemaakt tussen opdrachtnemers via de UBD-regeling en opdrachtnemers die in het bezit zijn van een btw- of KvK-nummer.


Om het voor jou als opdrachtgever gemakkelijk te maken om de juiste informatie aan te leveren bij de Belastingdienst, maken wij een ieder jaar een totaaloverzicht met daarop alle opdrachtnemers die het afgelopen jaar volgens de UBD-regeling bij jou hebben gewerkt. Deze hoef je enkel nog zelf online bij de Belastingdienst te uploaden.


Waarom moet jij als opdrachtgever dit document indienen? | Via het platform zijn de opdrachtnemer en jij met elkaar een overeenkomst aangegaan. Per opdracht is er een modelovereenkomst tot stand gekomen waarin staat dat de opdrachtnemer voor jou als opdrachtgever heeft gewerkt. De overeenkomst is rechtstreeks tussen jou en de opdrachtnemer. YoungOnes biedt enkel de mogelijkheid om deze overeenkomst aan te gaan. Als opdrachtgever ben jij dus de uitbetalende partij, YoungOnes heeft enkel een cassiere functie.


Om deze reden moet jij als opdrachtgever zelf dit document indienen bij de Belastingdienst. Wel versturen wij als extra service ieder jaar een document met een overzicht van alle overeenkomsten die zijn aangegaan volgens de UBD-regeling.

Wil je meer weten hierover, zie deze link van de Belastingdienst. Je vindt hier ook een handleiding voor gegevensaanlevering van de UBD-regeling.


Heb je hierin advies nodig? Neem direct contact met ons op via het contactformulier op onze site of bij je vaste contactpersoon.