Wanneer je een opdracht hebt geplaatst op het platform hoop je natuurlijk zo snel mogelijk op kwalitatieve reacties. Vaak zijn er meerdere opdrachtnemers die hebben gereageerd op een opdracht. Je wilt natuurlijk de beste eruit halen, maar waar moet je dan op letten? 


Zodra de opdrachtnemers hebben gereageerd op een opdracht, kun je hun profielen bekijken en op basis hiervan de beste opdrachtnemer kiezen voor de opdracht. De volgende informatie is zichtbaar in het profiel van een opdrachtnemer:

Persoonlijke gegevens | Bovenaan in het profiel vind je de naam, leeftijd, opleiding, contactgegevens en een profielfoto van de opdrachtnemer. Hier kun je uit opmaken of de uitstraling en de opleiding van de opdrachtnemer past bij jouw opdracht. Weet je niet zeker of de opdrachtnemer de juiste match is? Geef de opdrachtnemer vóór het maken van een match kort een belletje, zodat je meer informatie kan inwinnen en direct een eerste indruk hebt.

Vervanging en voltooide opdrachten | Het is altijd inzichtelijk hoeveel procent van de gematchte opdrachten de opdrachtnemer (zelf) heeft gewerkt door middel van het voltooiings- en vervangingspercentage. Kies voor een opdrachtnemer met een hoog percentage, zodat je op hem of haar kan bouwen.

Beoordelingen | De beoordelingen maken de tevredenheid van andere opdrachtgevers over de opdrachtnemer inzichtelijk. Je ziet hier de voltooide opdrachten van opdrachtnemers, verschillende opdrachtgevers en de gemiddelde beoordeling voor deze opdrachten. Hier kun je mogelijk uit afleiden waar de sterke punten liggen van de opdrachtnemer en beoordelen of er aansluiting is op jouw opdracht.

Vaardigheden | Naast de beoordeling op basis van het sterrensysteem wordt de freelancer optioneel ook beoordeeld op de vaardigheden die geselecteerd waren voor iedere opdracht. Deze beoordeling is ook inzichtelijk in het profiel en is positief (duimpje omhoog) of negatief (duimpje omlaag). Is de opdrachtnemer positief beoordeeld op relevante vaardigheden voor jouw opdracht, dan zou deze een goede match kunnen zijn.

Eigen werkervaring | Deze informatie heeft de opdrachtnemer zelf toegevoegd bij het aanmaken van het account. Je zou dit kunnen zien als een soort cv. Ook hieruit kun je opmaken of de ervaring van de opdrachtnemer naast het platform aansluit bij de vereisten van jouw opdracht.

Let op dat je op tijd een opdrachtnemer kiest. Als een opdrachtnemer lang op antwoord wacht, is de kans groot dat hij of zij verder gaat kijken voor een andere opdracht en de reactie intrekt.