Als je tevreden bent over een opdrachtnemer, kun je deze favoriet maken. De opdrachtnemer verschijnt dan in het favorietenoverzicht en wordt uitgelicht bij toekomstige reacties op jouw opdrachten. Favoriete opdrachtnemers zijn gemakkelijk te herkennen aan het ingekleurde hartje.


We geven de volgende vier tips om een sterke favorietenpool op te bouwen.

Ben duidelijk in de opdrachtomschrijving | Zet in je opdrachtomschrijving dat je graag werkt aan het opbouwen en onderhouden van een vaste favorietenpool. Zo is de opdrachtnemer op de hoogte dat bij goed functioneren de kans groot is dat hij/zij wordt toegevoegd aan deze pool en vaker kan komen werken.

Maak het bespreekbaar | Is de opdracht voltooid en ben je tevreden over de opdrachtnemer? Laat het weten en vraag direct of de opdrachtnemer vaker beschikbaar is in de periode daarna. 


Wees kritisch | Als je al wat langer gebruik maakt van het platform dan groeit je favorietenpool. Het is goed om hier kritisch naar te blijven kijken. Zorg ervoor dat je regelmatig evalueert of je pool nog up-to-date is en contacteer eventueel opdrachtnemers die al langere tijd niet hebben gereageerd.


Betrek de opdrachtnemer | Zorg ervoor dat de opdrachtnemer zich betrokken voelt bij jouw organisatie. Opdrachtnemers waarderen het zich onderdeel te voelen van het team. Zo krijgen ze een betere band met jouw bedrijf en zijn ze vaak eerder geneigd om te reageren op jouw opdrachten.

Centraliseer communicatie | Maak de communicatie naar je favorietenpool centraal door bijvoorbeeld het aanmaken van een WhatsAppgroep. Wanneer je een nieuwe opdracht plaatst, kun je deze groep gebruiken zodat alle favorieten direct op de hoogte zijn.