Voor het verminderen van onvoltooide opdrachten (niet opkomen dagen van opdrachtnemers) geven wij de volgende tips:


Nabellen van reacties | Ben je niet helemaal zeker over bepaalde reacties? Bel de potentiële opdrachtnemer dan na voordat je de match maakt. Het telefoonnummer is te vinden op het profiel van de opdrachtnemer. Hierdoor heb je direct een beter beeld van de opdrachtnemer. 


Check de beoordelingen | Bekijk de beoordelingen van de opdrachtnemer goed. Hieruit kun je afleiden hoe tevreden andere opdrachtgevers waren met de opdrachtnemer. Ook is inzichtelijk hoe vaak de opdrachtnemer eerder een opdracht niet heeft voltooid.


Bouw op je favorietenpool | Investeer voldoende tijd in het opbouwen van een sterke favorietenpool. Het kan wat tijd kosten om hiermee aan de slag te gaan, maar een goede connectie met een vaste groep opdrachtnemers is erg gunstig op de langere termijn. Tips voor het opbouwen van een sterke favorietenpool vind je hier.

Maak een duidelijke opdrachtomschrijving | Vermeld duidelijk de locatie van de opdracht, zodat de opdrachtnemers het goed kunnen vinden. Is je locatie lastig te bereiken met een bepaald vervoersmiddel? Laat dit dan ook weten en geef heldere instructies. Ook de contactpersoon van de opdracht moet bereikbaar zijn voor eventuele vragen voorafgaand aan de opdracht.


Benoem de consequenties | Beschrijf in je opdrachtomschrijving wat de gevolgen zijn voor de opdrachtnemer als deze niet komt opdagen. Hierdoor activeer je het verantwoordelijkheidsgevoel van de opdrachtnemer.


Wil je meer weten over wat je kan doen als er een opdrachtnemer niet is komen opdagen? Kijk dan hier