Wat is er belangrijk voor een aantrekkelijke opdrachtomschrijving? Wij geven zes tips: 


Een pakkende titel | De titel is het eerste wat de opdrachtnemer ziet in de app bij het selecteren van een leuke opdracht. Zorg dus dat de titel pakkend is, dat de opdrachtnemer direct op de hoogte is van de soort opdracht en maak het uitnodigend om de verdere inhoud te bekijken. Wees creatief! Bijvoorbeeld:


"Ben jij een echte aanpakker? Ga aan de slag als verhuizer in Nijmegen! ?" 


Aantrekkelijke context | Waarom moet de opdrachtnemer kiezen voor jouw opdracht? Er worden dagelijks ontzettend veel opdrachten geplaatst op ons platform, dus je wilt er graag uitspringen. Beschrijf waarom het zo leuk is om voor jouw bedrijf te werken zoals het gezellige team of een gratis drankje na de opdracht bijvoorbeeld. 


Gebruik bullet points | Door het gebruik van bullet points in je opdrachtomschrijving zorg je ervoor dat je alle benodigde informatie overzichtelijk presenteert aan de opdrachtnemer. Dit vergroot de kans dat de opdrachtnemer alle informatie leest voordat daadwerkelijk wordt gereageerd. Bijvoorbeeld:

Wie ben jij? / Wat ga je doen? / Overige werkzaamheden / Kledingvoorschriften / Bereikbaarheid


Gebruik emoticons | Gebruik toepasselijke emoticons in zowel de titel als de opdrachtomschrijving. Zo val je extra op. 


Houd het kort | Als de opdrachtomschrijving te lang is, wordt het minder aantrekkelijk om alles te lezen voor opdrachtnemers. Bedenk dus goed wat ze echt moeten weten en wat de vereisten zijn. 


Beschrijf of er ervaring nodig is | Ben je bereid om opdrachtnemers te accepteren die nog geen ervaring hebben? Laat het ze weten. Voeg dit bovenin de omschrijving toe zodat dit extra opvalt. Opdrachtnemers zijn vaak geïnteresseerd in opdrachten waar ze dingen kunnen leren. Zijn er doorgroeimogelijkheden? Laat dit dan ook zeker weten.


Benoem de favorietenpool | Laat zien dat je graag met een favorietenpool werkt. Dan zien opdrachtnemers dat ze bij hard werken wellicht vaker bij jullie kunnen werken. Dit werkt motiverend.

Dupliceren van templates | Is je opdrachtomschrijving helemaal af en zou je deze ook graag willen gebruiken voor andere functies? Het is mogelijk om je templates te dupliceren door op de drie bolletjes te klikken naast de template. Nu is het mogelijk om de titel van de template aan te passen naar de nieuwe functie.